Известие

Collapse
No announcement yet.

Свирещи спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свирещи спирачки

Здравейте, скоро сменях предни и задни спирачки и уж взех хубави (поне в магазина ми ги дадоха за такива), но задните страшно много свирят, като натисна педала. Викам си сигурно трябва малко да се разработят и ще спрат, но не вече съм минал към 1500км. Много е дразнещо и въпроса ми е дали има някакъв трик да спрат да свирят или да мисля за нови, защото няма да ги изтрая още дълго?

а като ги слага спира ли лекичко 150-200км ?
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не. Това пък за пръв път го чувам. И какви са последиците?

Comment

Първоначално публикувано от mariankalfov Покажи съобщение
        Не. Това пък за пръв път го чувам. И какви са последиците?
        Еми тия дето сега са ти се случили, накратко казано си ги опекал... трябва поне едни 200км леко спиране за да могат да улегнат добре на дисковете...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

По-интересното е ,че му свирят задните........би трябвало да "опече" първо предните........

Живко е много прав,трябва първоначално да се намаля по-внимателно.

Към колегата с темата:
          Имаш ли ръб на спирачните дискове(задните)?
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Да има ръб, но не повече от половин милиметър. На предните по същия начин 0,5мм

Comment

Имаш,нямаш ръб на дисковете, накладките ти са боклук.Това е положението.Не се вкарвай в филми за други дискове и тем подобни.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                По-интересното е ,че му свирят задните........би трябвало да "опече" първо предните........
                Не е гаранция - всичко зависи от повърхностите на дисковете
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Ами има вероятност да е от ръба.....точно там да опира новата накладка....по принцип някои махат част от накладката(запилва се),други махат ръба на диска....кой както му е удобно..........аз лично махам ръба на диска.

Comment

Абе май наистина накладките са боклук. Благодаря Ви за мненията

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Ами има вероятност да е от ръба.....точно там да опира новата накладка....по принцип някои махат част от накладката(запилва се),други махат ръба на диска....кой както му е удобно..........аз лично махам ръба на диска.
                      Ръба ще износи накладката неравномерно.Но не се сещам как ще я накара да свири.

Comment

....не каза каква марка са....

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                        Ръба ще износи накладката неравномерно.Но не се сещам как ще я накара да свири.
                        ...ами точно ръбчето присвирва ......защото накладката не натиска в ръба,а само се трие в него.......

Comment

[QUOTE=undy;1102902]....не каза каква марка са....

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Ако са DELFI ще му подаря чисто нови за отпред.Оркестъра ще е в пълен състав.

Comment

"Акебоно" накладки при мен - тишина... вчера по едно време само пресвириха много малко,ама при 80 км спускане от планината няма как...
                            а и имам доста ръбче по дисковете
                            '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Не знам каква марка бяха. Не разбирам и се доверявам на продавачите от Александър кар. Ама тоя път ударих греда и другия път ще си отварям очите

Comment

Working...
                              X